facebookpixel

Fabrica: Pacea nr.26, 710010, Botosani, Romania

Suporti elastomerici nearmati

Suporţii elastomerici ne-armaţi asigura o distribuţie controlata a sarcinii si permit deplasări orizontale fără tensiuni sau rotiri in suporţi. Ei previn excentricităţi ale sarcinilor si compresia marginilor. In acelaşi timp, se compensează inegalităţi sau deviaţii de la paralelismul suprafeţelor de susţinere.

N 15 si N 20 sunt fabricaţi cu grosimi de 5, 10, 15, 20 mm. Partea cea mai mica trebuie sa fie de minim 5 ori grosimea suportului. Suportul trebuie aplicat in armatura statica a componentelor adiacente prezente in beton. Suporţii elastomerici ne-armaţi trebuie folosiţi in mod predominant pentru sarcini statice. Pentru sarcini dinamice trebuie utilizaţi pivoţi armaţi.

Pentru susţinerea grinzilor si stâlpilor, conform clasei 2 de suporţi, suporţii elastomerici ne-armaţi sunt folosiţi doar dacă componenta sarcinii continua este mai mare sau egală cu 75% din sarcina totala. Dacă aceasta este mai mică, sau în toate cazurile unde sarcinile prea mari sau un defect al suportului poate cauza lipsa de stabilitate, recomandăm folosirea suporţilor elastomerici armaţi cu oţel. Componente adiacente trebuie tensionate doar marginal prin restaurarea forţelor şi momentelor în suporţi de clasa 2.

Tensiune perpendiculara pe planul de reazem (încărcarea de suprafaţa)

Conform criteriilor de testare pentru Certificatele de Supraveghere Generala in Construcţii suporţii elastomerici ne-armaţi pot fi încărcaţi astfel încât sa aibă loc in condiţii definite o compresie de 30% din grosimea originala a suportului .

In următoarele tabele, comprimarea maxima liniara a fost limitata la cca. 20% pentru a asigura o siguranţa sporita la neuniformitatea practică.

  • Tensiunea paralela cu planul de portanta (deformarea de forfecare), stabilitate anti-alunecare

Unghiul de deformare cel mai mare permis si deplasarea vor fi dimensionate după cum urmează:

tan γ = unghiul de deformare [ – ]

t = grosimea suportului [mm]

w = deplasarea [mm]

Torsiunea permisa datorita deformării elastice si plastice a componentelor plus partea de inegalitate si înclinarea suprafeţei de susţinere este restricţionata după cum urmează:

H = tensiune externa orizontala [N]

H = tensiune datorita deformării [N]

tan γ = unghiul de deformare

G = modul de forfecare (1.5 N/mm²)

F = apăsare [N]

a,b = lungimi laterale [mm]

Unghiul de deformare maxim permis nu trebuie sa depăşească tensiunea orizontala externa, din cauza timpului scurt.

Daca nu se da stabilitate anti-derapare ,se vor lua masuri constructive corespunzătoare.

Torsiunea permisa datorita deformării elastice si plastice a componentelor plus partea de inegalitate si înclinarea suprafeţei de susţinere este restricţionata după cum urmează:

α = unghi de răsucire

Excentricitatea datorita tensiunii se ia in considerare la proiectarea componentelor adiacente ca:

e = excentricitate

Tensiunea laterala datorita expandării suportului

Daca nu se solicita o analiza specifica calculul poate fi făcut pentru suporţii clasa 2 menţionaţi mai jos:

Z = forţa de tensiune laterala [N]

F = forţa pe suprafaţa [N]

t = grosimea suportului [mm]

a = partea de portanta mica [mm]

Daca doi sau mai mulţi suporţi de diferite forme sunt aliniaţi in sir sub o componenta atunci raportul nu trebuie depăşit.                                                

Altfel trebuie efectuata o analiza de absorbţie a tensiunii pentru fiecare suport.

Specificaţii: suporţii elastomerici ne-armaţi tip N 15 sau N 20 cu AbP (Certificatul General de Supraveghere in construcţii) pentru suporţiclasa 2 cf. DIN 4141, partea 3, pentru compresia pana la 15 N/mm² (N 15) sau pana la 20 N/mm² (N 20), având dim.:… x … x … mm şi aşezate pe o suprafaţa suport neteda, nivelata si orizontala. Suprafaţa trebuie sa fie curata si degresata.

Leschuplast GLT tip N 15 sau N 20.

Sarcina de presiune verticala permisa pentru N 15 / N 20

Detalii de instalare

Solicita oferta
Produse speciale pentru constructii

Cu o experienta de peste 16 ani oferim cele mai bune solutii si produse in domeniul constructiilor civile , industriale , hidrotehnice si de infrastructura. Punem la dispozitia proiectantilor si arhitectilor intreaga gama de detalii CAD ale produselor noastre inclusiv domeniile de aplicare , studii de caz si alte informatii necesare

hidroplasto-81