facebookpixel

Fabrica: Pacea nr.26, 710010, Botosani, Romania

Instructiuni de instalare suporti elastomerici

Funcţionarea ireproşabila a suporţilor este asigurata de instalarea tehnica corecta. Capacitatea de portanta poate fi minimizata daca nu se respecta următoarele instrucţiuni.

Suprafaţa de susţinere trebuie sa aibă o forţa de comprimare adecvata. Se va asigura o forţa de tensiune laterala adecvata (N15/N20).

Suportul trebuie amplasat in zona armaturii statice corespunzătoare in betonul componentelor adiacente. Marginile suporţilor nu trebuie constranse in deformări sistematice similare (expansiune datorita comprimării liniare, deplasare, torsiune) Suprafaţa pe care se montează suportul trebuie sa fie uscata ca si suportul.
Daca nu se asigura stabilitate anti-derapare se vor lua masuri constructive corespunzătoare. Nu se va folosi clei pentru fixare. Suporţii nu trebuie sa fie murdari de solvenţi pentru grăsimi sau materiale similare.
La utilizarea in beton proaspăt turnat, zona din jur trebuie completata cu un material moale corespunzător (ex. spuma) care trebuie conectat la suport cu banda adeziva.

In mod normal suportii glisanţi elastomerici vor fi potriviţi cu placa de glisare deasupra (suprafaţa dura continua). Atenţie la deviaţiile proiectantului.

Prin folosirea elementelor prefabricate, îmbinarea inferioara de sub suport trebuie completata cu material moale, imediat după montare. La utilizarea in beton turnat suprafaţa suportului striat SD trebuie protejata cu un material solid (de ex. carton)

Funcţionarea ireproşabila a benzilor glisante este asigurata de instalarea tehnica corecta. Suprafaţa de sprijin trebuie netezita, nivelata si curata şi de asemenea fara urme de uleiuri.

In cazul acoperişurilor din beton turnat, cofrajul trebuie sa fie cu 15-20 mm mai înalt decât marginea superioara a benzii. La pereţii interiori gipsul trebuie separat intre perete si plafon cu o tăietura.

TG 1 A

Suprafaţa de sprijin trebuie sa fie foarte neteda, plata si curata pentru instalarea foliei de glisare imbracate pentru a nu stingheri funcţionarea. Astfel se vor folosi straturi protectoare pentru a compensa inegalităţile ce rămân.

TG1A + b1, TG 1 A + b4 and TG 5 POM + b4

Foliie îmbrăcate pe o singura parte se vor monta cu îmbrăcămintea in partea inferioara.

TDG 27 SZ, TD 21 S

Suporţii de glisare a miezului se vor monta cu miezul in partea inferioara. Suporţii benzi trebuie sa aibă îmbinări care sa nu se suprapună si trebuie conectaţi cu o banda adeziva pentru a împiedica betonul sa pătrundă.

NICIODATĂ NU FIXAŢI CU CUIE !

Funcţionarea ireproşabila este condiţionata de instalarea corecta. Coeficientul de frecare al suportului se reduce daca nu se respecta următoarele:

  1. Fundaţia trebuie sa fie orizontala, nivelata si netezita.
  2. Stratul de protecţie inferior trebuie plasat in traseul lungimii stratului fără suprapuneri. Structurile separate trebuie legate cu banda adeziva.
  3. Prima folie cu doua straturi trebuie aşezata perpendicular pe stratul protector si pe a doua parte a sa.
  4. Banda adeziva trebuie desfăcuta pe laturile lungi ale foliei. Prima folie (A) trebuie sa aibă o deschidere de cca. 20 cm pentru a se afla in a doua folie (B) cu o suprapunere de cca. 5 cm. Capetele de sus precum si îmbinările părţii lungi a fiecărei folii trebuieînchise cu banda adeziva. Aceasta procedura trebuie repetata pentru fiecare bucata de folie.
  5. Stratul protector superior trebuie amplasat fără suprapuneri, in acelaşi mod ca si cel inferior. Straturile separate trebuie conectate cu banda adeziva si protejate contra rafalelor de vânt.
Solicita oferta
Produse speciale pentru constructii

Cu o experienta de peste 16 ani oferim cele mai bune solutii si produse in domeniul constructiilor civile , industriale , hidrotehnice si de infrastructura. Punem la dispozitia proiectantilor si arhitectilor intreaga gama de detalii CAD ale produselor noastre inclusiv domeniile de aplicare , studii de caz si alte informatii necesare

hidroplasto-81