facebookpixel

Fabrica: Pacea nr.26, 710010, Botosani, Romania

Cordon expandabil Profil de etansare expandabil

Cordon expandabil

Profil de etansare expandabil

Profile etansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband sunt profile fabricate din elastomer termoplastic (TPE).

Profile etansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband au proprietatea de a expanda si sunt folosite pentru sigilarea controlata a imbinarilor constructive in structurile de beton. Profile etansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband in contact cu apa si astfel etanseaza imbinarile din constructii impotriva infiltrarii apei.

Cordoane expandabile

Profile etansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband sunt bazate pe polimeri acrilati ductili-flexibili, care pot inmagazina apa inauntrul structurii lor moleculare, prin expansiunea volumului pe care il ocupa. In contact cu apa, aceste profile etansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband sufera o expandare tridimensionala in volum pana la aproximativ 300% din volumul lor initial, fara o schimbare a structurii omogene a matricii moleculare polimerice din care sunt alcatuiti. Prin expansiune, profileetansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband va fi presat inspre suprafetele adiacente si astfel va sigila imbinarile constructiei impotriva difuziei apei prin ele.
Avantajele acestor profile etansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband
 •  capacitate garantata de a se expanda
 • comportare excelenta la atacul substantelor chimice
Certificarile acestor Profile etansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband
Inspectiile de calitate recente au confirmat excelenta fiabilitate a profilelor de cauciuc expandabile si sunt folosite ca o baza pentrunormativul AbP (Certificatul de Supervizare Generala in Constructii) P-22-MPANRW-3919 din Germania. Testele de laborator efectuate au aratat ca profilele de cauciuc expandabil au sigilat cu succes presiuni de pana la 10 bari respectiv 100 metri coloana de apa.
Cordon expandabil

Fixare mecanica punct cu punct

Cordon expandabil

Fixare cu adeziv

Suprafata de aplicat trebuie sa fie libera de orice grasimi, praf sau particule imprastiate pe ea. Inaintea aplicarii acestor profile de etansaredin din cauciuc expandabil, zonele de apa (baltile sau chiar petele) de pe suprafata trebuie sa fie uscate. Aplicarea trebuie sa aiba loc la scurt timp inainte de a se betona (pentru a se evita expandarea profilelor inainte de vreme, de pilda din cauza unei ploi, sub actiunea umezelii).Profile etansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband trebuie sa fie protejate cu folii aplicate la imbinarile constructive orizontale, deoarece este posibil sa se creeze balti de apa pe orice perioada de timp.
Profile etansare expandabile numit si cordon expandabil sau quellband trebuie fixate perfect simetric, in suprafata-suport pregatita, folosind adeziv de constructii Leschuplast GLT. Pasta expandabila mono-componenta Leschuplast GLT poate fi folosita pentru neregularitati mai mari sau rugozitate mai mare a suprafetei. Pentru a preveni infiltratia apei, aceste profile etansare expandabile numit si cordonexpandabil sau quellband trebuie sa aiba contact perfect cu suprafata suport pe intreaga lungime unde este amplasat.
Adancimea de acoperire cu beton trebuie sa fie de cel putin 8 cm. Pentru grosimi ale structurilor de beton de pana la 30 cm, aplicarea profilului expandabil trebuie sa fie centrata (pe mijloc), iar pentru grosimi de peste 30 cm aplicarea trebuie sa fie descentrata (aplicarea profilului sa se faca mai aproape de una din margini), si anume inspre marginea de unde este posibila patrunderea apei, luandu-se in considerare deasemenea si adancimea de acoperire (grosimea stratului de beton). Imbinarile dintre profilele de cauciuc expandabil se vor face cu elemente de imbinare de profil. In timpul betonarii trebuie sa se acorde o atentie speciala pentru ca profilele expandabile sa fie acoperite complet cu beton.
Explicatii de constructie:
 • invelisul de beton trebuie s afie mai mare de 10 cm.
 • pozitionarea trebuie s afie in mijlocul partii structurale.
 • fixarea se face cu gluten sau mecanic. Distanta
 • nu trebuie sa fie mare de 20 cm.

Mod de livrare

Dimensiuni (mm) 5 x 20 10 x 20 15×20 20 x 25
Lungime livrare (ml) 25,00 10,00 5,00 5,00


Mod de depozitare

Profile etansare  expandabile numit si cordon expandabil sau quellband   trebuie sa fie protejate de umiditate in timpul depozitarii, asadar trebuie pastrate in locuri uscate si sigure.

Combinatia profilelor de etansare cu cauciuc de dilatare

Cordonul expandabil este un profil de etansare foarte flexibil, fabricat din elastomer termoplastic (TPE) si care are proprietatea de a expanda. Este folosit pentru oprirea infiltratiilor prin rosturile si spatiile ce se creeaza la turnarea unui  beton nou peste cel vechi, avand avantajul ca se aplica direct pe betonul vechi prin lipire sau fixare mecanica. Cordonul expandabil asigura sigilarea controlata a imbinarilor constructive in structurile de beton.

1. Tipuri/Dimensiuni

Tip/Dimensiuni (mm) 5 x 20 10 x 20 15 x 20 20 x 20 20 x 25
Lungime livrare (ml) 25,00 10,00 10,00 10,00 5,00
Mod ambalare Rola Rola Rola Rola Rola

Tipuri de cordon expandabil

2. Material

Cordonul expandabil este fabricat din elastomer termoplastic (TPE). Datorita materialului extrem de elastic, este posibila o sudare de pana la 300%. Acest lucru permite o etansare a rosturilor fara fisuri.

Cauciucul de dilatare TPE este alcătuit din polimeri acrilici flexibili ductili care pot stoca apa în interiorul structurii sale moleculare prin mărirea volumului. În contact cu apa îşi măreşte volumul tridimensional fără a-şi modifica structura omogenă a matricei polimerilor. Prin dilatare, profilele de cauciuc de dilatare TPE vor fi presate pe suprafeţele din jur şi astfel etanşează rosturile de construcţii împotriva penetrării apei. Evacuarea materialului absorbant de dilatare provenit din schimbarea nivelelor apei şi zonele parţial uscate este imposibilă.

Proprietăţi material :

 • Prezentare: roşu, cauciuc-elastic, omogen
 • Densitate: 1.26 g/ cm3
 • Pierdere greutate: 77. 6 greut. %
 • Capacitate de dilatare după (creşterea greutăţii)

– depozitat în condiţii alcaline: 18 d=282 greut. %
– depozitat în condiţii acide (pH 4.5): 14 d=178 wt%
– depozitat în apă distilată: 14 d=472 wt%

 • Presiune de dilatare: 0.72 N/ mm2
 • Inflamabilitate: clasă material construcţii B2 conform DIN 4102-1

3. Recomandari instalare

Substratul trebuie să fie degresat, curăţat de praf, ciment, mizerie şi alte particule. Înainte de aplicarea profilelor de cauciuc de dilatare TPE, apa de pe suprafaţa trebuie uscată. Aplicarea trebuie să aibă loc la într-un timp foarte scurt înainte de betonare (pentru a evita dilatarea prematură datorată ploilor). Profilele de cauciuc de dilatare TPE trebuie fixate perfect simetric pe substratul pregătit cu un silicon de fixare. Pentru a preveni scurgerile de apă şi a asigura presiunea pe toate părţile, profilele de cauciuc de dilatare TPE trebuie aşezat pe întreaga sa lungime perfect simetric pe substrat.

Varianta instalare nr. 1 : Fixare cu silicon

Varianta instalare nr. 2 : Fixare punct cu punct

Varianta instalare nr. 3 : Fixare cu plasa de montare

Adâncimea acoperiri cu beton trebuie să fie de minim 8 cm. Pentru grosimi ale structurilor de beton de până la aprox. 30 cm instalaţia trebuie să fie centrată, pentru grosimi mai mari de 30 cm, instalarea trebuie să fie excentrică pe partea de apă, luând în considerare adâncimea acoperirii. Rosturile profilelor de cauciuc de dilatare TPE trebuie conectate cu îmbinare cap în cap. În timpul turnării betonului trebuie acordată o atenţie specială ca profilul de cauciuc de dilatare TPE să fie acoperit complet cu beton.

4. Avantajele profilelor de cauciuc de dilatare TPE:

 • Capacitate fiabilă de dilatare
 • Comportament reversibil de dilatare
 • Compatibilitate superioară împotriva produselor chimice

5. Exemple de aplicaţii:

 • Etansarea rosturilor de lucru orizontale si verticale dintre betoane vechi si noi
 • Pe suprafete plane sau neregulate (fiind flexibil, se poate mula pe orice neregularitate a suprafetei)
 • Pentru etansarea rosturilor si spatiilor ce se creeaza la turnarea betonului, in special la imbinarea dintre elementele orizontale si cele verticale: imbinarea dintre peretii verticali si pardoselile subsolurilor, bazinelor, piscinelor, statiilor de decantare / epurare
 • Pentru etansarea rosturilor dintre placi  Pentru etansarea spatiilor ce apar la trecerea tevilor si conductelor prin beton (se monteaza in jurul tevii/conductei

Aplicatii – fotografii:

Fotografii produs:

Solicita oferta